Tekstbidrag

Tekstbidrag

Prosjektet "Kompetansedeling for studenters suksess i høyere utdanning" skal bidra til at universitet og høgskoler kan drive et systematisk arbeid for å sikre at flere studenter gjennomfører sin utdannelse og oppnår en grad gjennom å fremme samarbeid og innsikt på tvers av institusjoner, fag og profesjoner. En viktig del av dette er å dele arbeidsmåter, tiltak og erfaringer gjennom tekster.

Utforming av tekstbidrag
Teksten kan svare på spørsmål av typen:
- Hvilke utfordringer/problemstillinger ønsker vi å løse?
- Hva ble gjort?
- Hva krevd det av personer, tid og økonomi?
- Hvilke effekter så man? Var det noen sideeffekter?
- Hva fikk vi ikke til? Hvilke utfordringer har vi fortsatt?

Samtidig er det viktig å skrive kort og poengtert, slik at kolleger i tilsvarende travle jobber raskt kan få et bilde på hva teksten handler om. Det er absolutt en fordel om derehar mulighet til å lenke opp eller gi leserne tilgang til mer omfattende rapporter, saksforelegg o.l. Er det utfordringer dere ser, men ikke har løsninger på enda, er dette også meget aktuelt å dele på nettsidene.

Tekstformat
Det er ingen strikte rammer for tekstene, men som en slags rettesnor er det bra om følgende er med:
- Tittel
- Forfatter(e) med kontaktinformasjon
- Abstrakt: Kort oppsummering i noen setninger
- Brødtekst: en velger selv form og virkemidler, denne kan inneholde alt - tekst, bilder, film o.l. (alt må kunne legges fritt ut på nettsidene våre).

Samlet kan dette utgjøre 1-3 sider.

Kommentering
Vi gjør oppmerksom på at alle tekstbidrag blir sendt til gjennomlesning og alle vil få en tilbakemelding på teksten før den blir lagt ut på nettsidene.

Spørsmål?
Ta kontakt på e-post: nfye@uib.no