KMD - Skjema for krav ved skade på eller tap av eiendeler

KMD - Skjema for krav ved skade på eller tap av eiendeler

Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Hver vennlig å les gjennom denne informasjon før du fyller ut skjema under.

- - - - - - - - - -

Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen kan som statlig institusjon ikke tegne forsikring på studenter sin vegne. KMD har dermed ingen forsikringsordning for tap, tyveri eller skade, på studentenes personlige eiendeler, utstyr og inventar. KMD oppfordrer derfor alle studenter til å tegne egen reise-, tyveri-, person- og tingskadeforsikring. Ved studiereiser eller utveksling til utlandet er det obligatorisk å ha tilstrekkelig reiseforsikring. Det er studentens eget ansvar å påse at relevante forsikringer er gyldige under studieperioden.

KMD søker først og fremst å forebygge skader ved å vedlikeholde relevante sikkerhetsrutiner og å holde bygningsmassen i orden, samt forebygge skader gjennom tilstrekkelig informasjon. Det forventes at obligatoriske HMS-kurs er gjennomført av alle studenter og at studentene selv praktiserer og holder relevant informasjon ved like. Alle studenter som bruker verksteder skal ha gjennomført sikkerhetskurs dersom det forutsetter bruk av lokalene, maskiner eller utstyr.

Hva regnes som personlige eiendeler?

Studentens personlige eiendeler, utstyr og inventar, regnes som alle gjenstander som studenten selv anskaffer til sin aktivitet som student, og bruker i fakultetets egne eller innleide lokaler. Videre omfatter personlige eiendeler alle gjenstander som studenten tilvirker, oppbevarer og/eller fremviser i disse lokalene.

- - - - - - - - - -

Erstatning:

Fakultet for kunst, musikk og design vil kunne være erstatningsansvarlig for skader eller tap som har oppstått på grunn av uaktsomhet fra fakultetets ansatte eller på grunn av feil ved bygninger og/eller teknisk utstyr. Studenter som mener de kan stille et erstatningskrav ovenfor KMD, må rette kravet skriftlig til institusjonen snarest etter at hendelsen har funnet sted gjennom dette skjemaet.

Et erstatningskrav til fakultetet skal omfatte en detaljert beskrivelse av situasjon og kontekst for skaden, samt beskrive omfanget—det skal også vedlegges dokumentasjon. Studenten må videre klargjøre hvilken form for erstatning som kreves. Har studenten dokumentasjon på kostnader ved kjøp av varer eller ved tilvirkning, så skal dette legges ved.

- - - - - - - - - -

Hva skjer med kravet ditt etter at du har sendt det inn?

I de tilfellene fakultetet mottar et krav, vil dette kravet bli sendt til Universitetsdirektørens kontor ved UiB, sammen med en seperat redegjørelse fra fakultetets side. Det er Universitetsdirektøren ved UiB som gjør vedtak i saken og som bestemmer hvilke type erstatning som vil bli tildelt skulle du nå frem med kravet ditt. Du vil bli opplyst om resultatet straks det foreligger.

- - - - - - - - - -

Se også disse lenkene for informasjon:
- https://www.uib.no/student/49043/forsikringsordningar-studentar
- https://regler.app.uib.no/

- - - - - - - - - -

Spørsmål kan rettes til Andreas Dyrdal:
andreas.dyrdal@uib.no