Søknadsskjema BIO297 Feltkursundervisning (5 SP) 2024

Søknadsskjema BIO297 Feltkursundervisning (5 SP) 2024

Kurset har som formål å gi studentene erfaring i undervisning av andre studenter og i å veilede studenter i felt. I tillegg vil det gjennom for- og etterarbeid legges opp til at studentene får et bevisst forhold til undervisningen.

LÆRINGSUTBYTTE
Ved fullført emne BIO297 skal studenten kunne:
• formidle kunnskap tilegnet gjennom biologistudiet til laveregradsstudenter
• beskrive ulike metoder for formidling av kunnskap og drøfte læringsmetoder og læringsutbytte av et feltkurs
• lede studenter i felt

Kurset vil bestå av tre deler.

DEL 1 - INNFØRING:
Et møte med forberedelse til jobben som undervisningsassistent. Her vil vi gjennomgå hva selve jobben vil bestå i (hva som skjer på feltkurset og hva som er forventningene til assistentene), og gi en kort pedagogisk innføring rettet inn mot oppgavene man har som assistent på feltkurs.

Møte er planlagt onsdag 22. mai kl. 14.15-16.00 i K3+K4, Bioblokk B.

DEL 2 - FELTKURS TIL ØSTERBØ:
Den andre delen er at man blir med som assistent på feltkurset til Østerbø i 2 uker (mandag-torsdag i uke 34 og 35). Oppgavene på feltkurset inkluderer å hjelpe studentene med identifisering av dyr og planter, veilede studenter med prosjektoppgavene, og ha ansvar for en gruppe studenter i løpet av feltuken. Oppgavene til assistentene vil kunne variere fra uke til uke.

DEL 3 - RAPPORT:
Den tredje og siste delen består i å skrive en rapport med utgangspunkt i feltkurset og relevant faglig og pedagogisk litteratur. Temaet for rapporten vil bli diskutert med lederne på kurset i løpet av innføringsdagen og i løpet av feltkurset. Aktuelle temaer kan være hvordan spesifikke deler av feltkurset fungerer, forslag til hvordan man kan forbedre feltkurset, eller hvordan studentene opplever læringsutbyttet av hele eller spesielle deler av feltkurset. Emnet avsluttes i høstsemesteret.

HVEM KAN SØKE?
Viderekomne bachelorstudenter, lektorstudenter og masterstudenter med solid bakgrunn i biologi. Det er et krav at du har tatt BIO102, eller andre biologikurs med feltkurs. Det er ønskelig med kunnskap og interesse innenfor botanikk og nøkling, men det er ikke et krav.

Du må skrive et kort motivasjonsbrev når du søker på kurset. Opptak til emnet er begrenset og blir gjort på grunnlag av fagbakgrunn, karakterer og motivasjonsbrev.

SØKNAD
Du søker opptak til emnet ved å fylle ut dette skjemaet. Fristen for å søke er 1. april 2024. Du får svar på søknaden på e-post etter søknadsfristen. Studentene som får opptak vil manuelt bli meldt til emnet på Studentweb i etterkant.

SPØRSMÅL?
For administrative spørsmål kan du ta kontakt med Tone Stokka på e-post: tone.stokka@uib.no eller telefon: 55583031. For faglige spørsmål kan du ta kontakt med emneansvarlig John-Arvid Grytnes på e-post: jon.grytnes@uib.no.