Utstillingsåpning: «Goliat, Draugen & Maria» av Liv Bugge

Utstillingsåpning: «Goliat, Draugen & Maria» av Liv Bugge

Vi har gleden av å invitere deg til åpning av «Goliat, Draugen & Maria» av Liv Bugge onsdag 15. desember 2021, med en samtale mellom Liv Bugge og kurator Marie Nerland.

Kunstverket i museet er laget av Liv Bugge og har tittelen «Goliat, Draugen & Maria» (2021).
Prosjektet består av skulpturer og en film, og en av skulpturene vises i Dyphavsutstillingen på Universitetsmuseet, Naturhistorie 15. desember – 30. januar 2022.


Prosjektet er i samarbeid med Volt som viser nye kunstverk av kunstnere i ulike rom og steder i Bergen.

Mer om kunstverket her:

Skulpturene er støpt i betong i støpeformer laget fra 3D-printede modeller av undersjøiske landskap. Skulpturene viser havbunnens topografi (batymetri) i tre av få oljefelt på norsk sokkel med offentlig tilgjengelige geodata: Goliat i Barentshavet, og Draugen og Maria på Haltenbanken i Norskehavet.

Filmen er tilgjengelig på smarttelefon eller nettbrett, via appen Goliat, Draugen & Maria som en kan laste ned gratis via en QR-kode. Appen tar i bruk Augmented Reality (utvidet virkelighet), en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data, der objekter i den virkelige verden kan være vertskap for virtuelle elementer. Ved å scanne skulpturen med appen får man tilgang til filmen.

Skulpturene vises i Bergen på museet og i Strandkaiterminalens venteareal i desember og januar, og på Mon Plaisir i Sandviken i mars. Samtidig med visningen i Bergen, vises også verket i utstillingen «Opplevelser av olje» på Stavanger kunstmuseum.Tid, sted og praktisk informasjon


Tid: 15. desember kl. 14:00

Sted: Forhandlingsrommet, Universitetsmuseet i Bergen, Naturhistore, Muséplassen 3, 5007 Bergen. Inngang fra hovedinngang.

På grunn av smittevern er det begrensede plasser.


SmittevernHvis du har symptomer på luftveisinfeksjon kan du ikke møte.

Universitetsmuseet følger med på utvikling og det må tas forbehold om endringer av retningslinjer knyttet til smittevern.

På grunn av smittevern vil vi oppbevare din kontaktinformasjon i 14 dager etter arrangementet er avholdt.

Hjertelig velkommen!